Wat is EM?

Jan Mares/ oktober 20, 2016/ Weetjes EM/ 0 comments

EM is de internationale afkorting voor “effectieve micro-organismen” (in het Engels: “Effective Micro-organisms”), waarvan de gunstige stammen de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, dier en mens helpen verhogen.
EM werkt niet als een antibioticum of als chemische stoffen: ze doden niet, maar verdrijven de ziekteverwekkers, waarbij ze het evenwicht op het terrein herstellen. Geen enkele resistente stam ontwikkelt zich nog na hun toepassing.
U kunt EM gebruiken, in vloeibare of in vaste vorm al naargelang de toepassing, om het huis te ontsmetten en te reinigen, om planten en dieren te verzorgen, om water te zuiveren van het huishouden, het aquarium, de vijver, het zwembad, om keukenafval te composteren in gefermenteerde vorm, voor huidverzorging… De toepassingen zijn eindeloos…
Afhankelijk van de toepassing, kiest u een specifieke vorm: Wipe & Clean voor het schoonmaken, Microferm voor de planten, de EMx-gold drank voor het welzijn, de vijverballen om het water te zuiveren, enz. Verder zijn er enkele nuttige hulpmiddelen om zelf thuis te fermenteren, zoals de bokashi-emmer (voor gefermenteerde compost) of de Activator om uw eigen microferm te maken.

Share this Post

Leave a Comment