Gebruik van moringa

Jan Mares/ oktober 20, 2016/ Moringa

Deze productinformatie kan het advies van een arts of therapeut niet vervangen.
Moringa is geen geneesmiddel maar een natuurlijk plantaardig voedingssupplement.

dosis

Moringapoeder is een geconcentreerd product met vele werkzame stoffen. Het lichaam moet eraan wennen, dus kan je de dosis best langzaam opbouwen en daarbij kijken hoe je lichaam reageert .
Je start met een halve koffielepel per dag, een paar dagen later 1 koffielepel, enz. tot 2 koffielepels of 4 capsules per dag. Moringa kan immers net als andere geconcentreerde middelen een ontgiftingsreactie veroorzaken, vooral in de vorm van diarree. In deze gevallen van overgevoeligheid is het raadzaam je dosis te minderen of te halveren en iets langzamer op te bouwen.
Boven de 3 koffielepels per dag ben je therapeutisch bezig.
Dosis voor kinderen : langzaam opbouwen tot tweemaal daags een afgestreken theelepel.

ontbijt
Poeder in een glas doen, en al roerend enkele druppels water toevoegen. Pas daarna meer vocht toevoegen. In plaats van water kan men ook vruchtensap, groentesap of andere dranken nemen. Sommige mensen willen de smaak ervan camoufleren door het in hun koffie te mengen. Dat kan, maar dat zou ik, als nooit-koffiedrinker, je niet aanbevelen. Smoothies of combinaties met wortel- of bietensap houden je net zo goed alert en energiek tot de middag!
Je kan het poeder ook door yoghurt of kwark roeren.

middagmaal
Moringa kan worden toegevoegd aan soep of andere warme voeding. Kook het poeder echter niet mee, want dan gaan er voedingsstoffen verloren. Strooi of roer Moringa vlak voor het opdienen door het eten. Het poeder heeft een pittige smaak en kan ook in sladressings of sauzen worden gemengd, eigenlijk precies zoals je peterselie of andere groene kruiden gebruikt.

avond
Giet warm (niet kokend!) water over gedroogd moringablad. Laat even trekken en geniet van een weldadige groene thee.

Wegens de Europese wetgeving op gezondheidsclaims mogen wij geen mededelingen doen over de toepassing en werking van deze waardevolle plant. We verwijzen u graag naar de verschillende wetenschappelijke studies die op deze website te vinden zijn onder Academie. Wilt u daarna nog specifieke informatie ontvangen, dan adviseren wij u om contact met ons op te nemen.

Share this Post