Hoe zet je onze therapeutische moringa thee

Jan Mares/ februari 18, 2021/ Moringa

De ontmoeting met Prof Olsen op de moringaconferentie in Zuid-Afrika was bijzonder motiverend: Hij vertelde mij hoe hijzelf zijn moringathee maakt en ook waarom hij het zo doet. Het is zijn bedoeling kanker en verschillende andere aftakelingsziekten aan te pakken via voeding met moringa en thee is een van de eenvoudigste middelen.

Voor 1 liter: de aanbevolen dosis per dag per persoon.
neem een halve liter koud water
voeg 1 soeplepel moringa blaadjes toe
laat minstens 8 uur (maar 24 uur is beter) trekken (koud!!!)
filter de blaadjes
neem de volgende ochtend een halve liter heet water.
voeg het bij het koude aftreksel zodat je lauwe thee krijgt
drink deze liter thee gedurende de rest van de dag

waarom zo thee drinken?
Moringablad bevat een bom aan bioactieve stoffen: vitamines, mineralen, anti oxidanten aminozuren enz. hoe langer je de blaadjes laat trekken hoe meer van die stoffen vrij komen. Ook de zeer belangrijke iso thio cyanaten ( zijn vakgebied ) komen vrij in koud water. Als je meteen kokend water op de blaadjes giet komen deze antikankerstoffen niet vrij want de enzymes voor het vrijmaken van deze iso thio cyanaten gaan kapot met kokend water. Koud water en geduld : simpele boodschap op weg naar een betere gezondheid

reactie van gebruikers van onze moringathee na het volgen van dit ” recept”

Achiel Willems is een grootverbruiker van onze thee : de reden lees je hier

Beste Jan,

Ik ben eens afgeweken van mijn oer-traditionele manier van theezetten en heb het recept dat je hebt doorgestuurd eens toegepast.

In mijn geval, waarbij de kalium een essentieel belang vormt, is de werking SPECTACULAIR te noemen! De “nieuwe theeversie” doet veel meer bij mij dan wat ik ervan verwachtte.

Ik voel niet alleen een snellere werking, het effect blijft ook veel langer duren.

Een pot van een liter geeft me de gelegenheid om dagelijks meerdere tassen te drinken. Ook mijn vrouw drinkt nu de thee. Zij werd verleden jaar behandeld voor borstkanker dus de thee kan voor haar een extra ondersteuning in het genezingsproces bieden.

Het effect van de thee op mijn lichaam is onvoorstelbaar. Wat ik de kleine, slepende spierongemakjes noem die begonnen op te treden na een tweetal dagen, wat dan het signaal was om opnieuw Moringathee te nuttigen, zijn verdwenen. Ik drink nu om de 24 uur de thee en jawadde!

De lauwe thee is niet alleen smaakvoller, de ondersteunende werking is voor mijn geval immens breder!

Merci voor het recept! Echt aan te bevelen.

De allerbeste groeten,

Achiel en Belinda

Brugge

Share this Post