De future 50 food lijst

Jan Mares/ januari 9, 2020/ Moringa

50 voedingsprodukten voor de toekomst

Knorr en WWF hebben samengewerkt om een lijst van 50 voedingsprodukten voor de toekomst samen te stellen. En raad eens welk voedingsprodukt opgenomen is bij de afdeling groene bladgroenten? Juist MORINGA !!!

De bedoeling:

De lijst met Future 50 Foods, bestaat uit groenten, granen, granen, zaden, peulvruchten en noten van over de hele wereld. Deze lijst is ontwikkeld om meer variatie te brengen in wat we koken en eten. Het is bedoeld om drie belangrijke dieetverschuivingen mogelijk te maken.

Ten eerste, een grotere verscheidenheid aan groenten om de inname van vitamines, mineralen en antioxidanten te verhogen.

Ten tweede, plantaardige bronnen van eiwitten ter vervanging van vlees, gevogelte en vis, wat resulteert in een verminderde negatieve impact op ons milieu.

Ten derde, meer voedingsstofrijke bronnen van koolhydraten om agrobiodiversiteit te bevorderen en meer voedingsstoffen te bieden.

Niet alle 50 voedingsmiddelen zijn momenteel gemakkelijk toegankelijk. Door samen te werken met partners kunnen we deze voedingsmiddelen vaker verbouwen en op grotere schaal eten. Door een bewuste keuze te maken om meer van de Future 50 Foods te consumeren, zetten we een cruciale stap in de verbetering van het wereldwijde voedselsysteem. Het ruilen van bulkvoeding zoals maïs en witte rijst voor fonio of spelt verhoogt het voedingsgehalte van een gerecht en draagt ​​bij aan een grotere agrobiodiversiteit, waardoor onze voedselvoorziening veerkrachtiger wordt. Het helpt ook om deze oude varianten te beschermen voor toekomstige generaties.

Ook bevestigd door de FAO: Moringa plant van de maand mei 2014

Deze 50 voedingsmiddelen zijn enkele van de vele die we kunnen en moeten eten. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) zijn er tussen de 20.000 en 50.000 ontdekte eetbare plantensoorten, waarvan slechts 150 tot 200 regelmatig door mensen worden geconsumeerd7. Future 50 Foods is het begin van een reis en een manier voor mensen om een ​​verandering te maken, één heerlijk gerecht tegelijk.

“De meesten van ons geloven misschien dat het onze energie- of transportkeuzes zijn die de ernstigste milieuschade veroorzaken. In feite is het ons voedselsysteem dat de grootste impact heeft. ” Dr. Tony Juniper, Executive Director, WWF-UK

Het volledige raport lees je hier . Knorr heeft in Zuid-Afrika al een “Moringa cube” op de markt.

Share this Post