Smoothies met moringa

Jan Mares/ juli 24, 2017/ Recepten

De gemakkelijkste manier om de iets scherpere smaak van moringa te verdoezelen is deze te verwerken in een smoothie. Afhankelijk van de hoeveelheid moringapoeder die je toevoegt kleurt je smoothie groener. In de hieronder voorgestelde superzoete laagjessmoothie werd 1 koffielepel in het glas verwerkt.

Super zoete smoothie in laagjes

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 1 kopje mango
  • 1 appel
  • zoeten met (geweekte)  gedroogde abrikoos (1 en voor de zoetekouwen  meer)
  •  appelsap of zuiver water om te mixen

 

 

 

Bereiding en presentatie

  • mix eerst de ingrediënten
  • groene laag: vul het glas half met een gele smoothie en roer er de moringa onder
  • houd een soeplepel in het glas met de bolle kant naar onder
  • giet voorzichtig de rest van de gele smoothie erboven : hoe trager je giet op de lepel hoe horizontaler de scheiding tussen de twee kleuren. Ik geef toe ik heb me een beetje gehaast….

Fris met venkel

Ingrediënten

  • een halve knolvenkel
  • 1 appel
  • 3 bananen
  • 1 rijpe gele kiwi
  • 1 kop aardbeien, al dan niet bevroren
  • water om te mixen
  • 1 soeplepel moringa

Probeer eens deze optelsom als ontbijt of tussendoortje

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 2 peren
  • 2 nectarines
  • diepvries mango 1 kopje
  • appelsap

Deze smoothie levert je een oranje-gele kleur.

Dezelfde ingrediënten + 3 aardbeien levert je een oranje rode kleur.

Delfde ingrediënten met aardbeien en 2 koffielepels moringa levert je een olijfgroene kleur, maar zonder de aardbeien bekom je een helderder groen.

Het resultaat is een ontbijt voor drie personen.

   

Garneren

  • Je kunt altijd een stukje fruit bovenaan in het glas laten drijven.
  • Randen kun je in een beetje appelsap dopen en daarna in een schaaltje kokosschilfers ronddraaien.
  • meerdere lagen in een glas

De voedselcombinaties

Met het oog op een goede verteerbaarheid, transit en een betere opname van de voedingsstoffen past het om aandacht te schenken aan goede combinaties van de ingrediënten.

Alvast drie belangrijke regels voor fruit:

  • vermijd een combinatie van zuren (zoals sinaasappel) met zetmeel (zoals banaan).
  • meloen eet je best puur zonder ander fruit.
  • smoothies en / of fruit neem je beter op een nuchtere maag dan als dessert.

In de voedingscursus die start in september besteden we hier uitgebreid aandacht aan.

Uitdaging

Wie stuurt een foto van een “verkeerslicht-smoothie met rood geel groen”?

 

Share this Post